Jessies Hundar

Jessies hundar
Följ oss :
Lär dig mer om vår filosofi

Passion för hundar

“Min passion är att alla ska ha hund..”

Jag heter Jessie och är en Norrlänning som hittade hela vägen till Göteborg.

För femton år sedan fick jag ett samtal av en vän som frågade om jag hade plats att ta emot en stackars liten Cockerkille från Spanien som väntade på sitt nya hem. Jag, som var hundtokig redan då sa givetvis ja.

Och där kom han, en osäker liten kille som bara behövde någon som förstod honom och inte sympatiserade med hans rädsla. Han behövde någon som kunde locka fram hans sanna natur istället för en hundälskare som tyckte synd om honom. Ganska snabbt förstod jag att han behövde jobba på sitt självförtroende. Så jag började med att ta en tre timmars lång promenad och innan vi var hemma så var han en helt annan hund. Sedan gav jag honom ett bad, klippte klorna och så en rejält god måltid på det.

Ett par dagar senare ringer kontaktpersonen som hade tagit hunden till Sverige och beklagade att hon inte kunde var med på lämningen av honom då hon ändå visste “hur han var”.
Då förstod jag ingenting. Hur menar hon nu?

Jessies hundar

“Jo, du förstår Jessie, vi måste hitta ett specifikt hem till honom för han är väldigt svår. Skulle säga på gränsen till aggressiv. Han vill nämligen inte varken badas, borstas eller bli klappad”. När jag berättade för henne vilken hund jag hade hos mig blev hon så snopen att hon ville komma och se det själv.

Hon kunde inte tro att det var samma hund.
Han var plötsligt så glad och lätthanterlig?
Då förstod jag på riktigt att min förståelse alltid har varit lite annorlunda andras. För mig var det nämligen en instinkt som sa vad han behövde ha av mig.

Jag började då att lära mig mer om kroppsspråk och energi, vad det betyder, vad hundars sinnen påverkar och hur.
Det var då jag ville utmana mig ännu mer.

Så jag började på Blocket söka upp hundar som såldes med problem och jag blev helt chockad. Nästan alla hundar såldes med ett eller annat beteendeproblem som hade kunnat vara avgörande för att hitta nytt hem åt dem.

Jag bestämde mig, antigen så köpte jag dom eller var en mellanhand åt säljaren och köparen. Mitt ansvar var då att omprogrammera hunden och såg till att matcha hund och köpare så att båda parter kände att dom passade ihop.
Många gånger kom jag till säljaren och efter en konsultation valde dom att behålla hunden och jobba på problemet själva med mina metoder.

Ingen av oss skaffar hund för att misslyckas.
Men det är viktigt att hitta rätt match baserat på energi och motivation.
Min passion ligger i att alla familjer ska ha hund.
Alla klarar av en hund, men det är viktigt att vara rättvis och förstå vilka behov vi som människor behöver mätta hos hundarna. Ibland krävs det till och med att vi förändrar oss själva först.

Min vision är långt från över, jag tror hundarnas potential är större än vi vågar tänka oss och hur vi är mot dom är vad som bestämmer vilken potential dom får leva ut med oss.

Mitt jobb och den delen jag älskar mest, blir att visa just dig vilken fantastisk individ du har i ditt koppel.

Jessies hundar
Vårt team

Passion för hundar

Vega

Vår energiknippe med fullt ös!

 

Denna tös är ett batteri som laddar sig själv.
Hon är en glad, framåt och aktiv tös på snart fyra år.

Hon är en hejjare på agility och rallylydnad och älskar när det går snabbt!

Hennes positivitet med andra hundar smittar lätt av sig och hon bjuder gärna till lek.

Hennes jobb är att övertyga rädda eller skygga hundar att se gladare på livet och lita på min energi och min process.

Vega är min högra hand.

Jessies hundar
Feedback från hundägare

Hundägare recensioner

Här kan du se vad några utvalda kunder tycker om oss

Jessie är en fantastiskt duktig hundcoach, lugn, och sansad och så mycket tips och idéer vi fått med oss. Det är ju inte hunden som behöver mest träning utan vi som husse och matte som måste ta till oss hur vi är och tänker.

  Jeanette von Kustos
  Jeanette von Kustos

  Stålnacke

  ..och efter två timmar ihop med henne, blev både vi och hunden överraskade över hur grymt jobb hon gör. Hon förstår verkligen vad hunden vill och tänker.. hennes lugn smittar av sig. Och jag skulle rekommendera henne till varenda människa som skaffar hund

   Marya
   Marya

   ägare till Ice

   Jag har lärt mig att förstå mina hundar och lär mig något nytt varje dag ! Vi har kul nu och jag har tålamod och njuter av alla faser i deras liv. Vi vill tacka jessie för att hon förstår våra behov och för henne är inget omöjligt.

    Chanela Aso
    Chanela Aso